LT EN
flešas interneto terpės formatas (technologija); tokiu formatu sukurtas kūrinys; keičiama laikmena, į kurią duomenys įrašomi arba skaitomi blokais, panašiai kaip diske
Originalo forma flash (memory)
Kitos formos flashas, flash
Atitikmenys atmintukas, atmintinė
Susiję žodžiai flash, flešbekas, flešmobas, flešmoberis

Vartosenos pavyzdžiai

Flash'as yra interneto medijos formatas, sukurtas Macromedia kompanijos (dabar šią kompaniją valdo Adobe), kuris nuo 1996 metų tobulėja iki šiol. intern. inf. 2000.

[...] prancūzas Fransua Ru įrodė, kad norint laimėti nebūtina kurti sudėtingas grafines sistemas – jo „flash" technologija sukurtas animacinis filmukas [...]. R 2003.

Flash atmintinė „PQ1" Travelling disk 73 Lt. LR 2003.

Jeigu Win XP tai susirandamas „flashikas" be problemų. intern. kom. 2006.

Naujas neišpakuotas flešas INTEGRAL 4GB. intern. kom. 2008.

Kadangi flashiukas dar beveik naujas, pora mėnesių tenaudotas, tai norėčiau pabandyt jį atgaivint. intern. kom. 2008.

Nu net nebū'b1čiau pagalvojęs kad iš tokio nekalto daikčiuko kaip flashiukas galima vos ne meną padaryti. intern. kom. 2008.

Čia Toshibos 1Gbaito flašiukas ant piršto. intern. kom. 2008.

Prieš kelis metus „flash" atmintinė buvo tinkama tik atmintinėms ir nedideliems MP3 grotuvams. delfi. lt inf. 2008.

Kažkada buvau radęs labai įdomų flash'iuką su gera idėja. Jame kalbama apie tai, kaip kartais mes pamirštame mėgauti gyvenimu, galvodami tik apie tikslą. Siūlau pažiūrėti. intern. kom. 2008.

Flash technologija neturėtų būti svetima mūsų sąmonės, atminties procesams (25-ojo kadro fenomenas net leidžia teigti, kad vaizdo blykstelėjimas gali turėti ypatingos galios), tačiau linijinio naratyvo standartai valdo mąstymą nuo Gutenbergo laikų, kai spaudos išradimas įpratino viską rikiuoti į nenutrūkstančias priežastines grandines. ŠA 2008.